Valitse taso

Celian äänikirjat ja Daisy-kuuntelulaite

Celian eli Näkövammaisten kirjaston Daisy-äänikirjoja on lainattavissa pääkirjastosta. Kirjoja voivat lainata vain henkilöt, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa vamman tai sairauden vuoksi.

Kirjat ovat lainattavissa cd-rom-levyinä. Kaikki Celian äänikirjat ovat Daisy-formaatissa, jolla on monia etuja tavalliseen äänikirjaan verrattuna:
- yksi kirja mahtuu yhdelle cd-rom-levylle
- äänenlaatu on parempi
- kirjaa voi selailla
- kirjan lukemisen voi jättää kesken ja jatkaa samasta kohdasta
- kirjaan voi jättää kirjanmerkkejä

Daisy-äänikirjoja voi kuunnella cd- tai dvd-soittimella, joka toistaa mp3-muodossa olevaa aineistoa, tietokoneella tai erityisellä Daisy-soittimella. Kirjastossa on 2 Daisy-soitinta, joita lukemisesteiset voivat lainata kotiin. Laina-aika on 4 viikkoa.

Lukemisesteiset saavat Daisy-soittimen maksutta lainaksi Celialta lähettämällä yhteystiedot Celian ilmoittautumiskortilla, sähköpostitse kirjasto@celialib.fi, kirjeitse tai soittamalla puh. (09) 2295 2200. Lisäksi Celia-kirjasto tarvitsee asiantuntijalausunnon lukemisesteestä. Lausunnon voi antaa terveydenhuoltoalan ammattilainen (esimerkiksi lääkäri, lähi- tai sairaanhoitaja) tai erityisopettaja. Lausunto kirjoitetaan ilmoittautumiskorttiin. Lausuntona käy myös kopio lääkärintodistuksesta tai muusta vastaavasta todistuksesta. Kun tiedot on lähetetty Celialle, sieltä otetaan yhteyttä puhelimitse lainauksen aloittamiseksi.

Lisätietoja saa Celia-kirjaston kotisivuilta ja pääkirjaston tietopalvelusta, puh. 05 616 2341.

Celia-äänikirjoja.jpg