Valitse taso

Yksityinen päivähoito

Lapset liukumäessä (1).jpg

Kunnallisen päivähoidon vaihtoehtona perheet voivat valita yksityisen päivähoidon joko yksityisessä päiväkodissa tai yksityisellä perhepäivähoitajalla. Yksityinen päivähoito on kaupungin valvomaa ja tukemaa. Jos lapsi on yksityisessä päivähoidossa, perhe voi saada yksityisen hoidon tukea ja yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Tuki maksetaan perheen hakemana suoraan palvelun tuottajalle. Tuen maksamiseen tarvitaan kunnan hyväksyntä.
Lappeenrannassa toimii neljä yksityistä päiväkotia ja noin 45 yksityistä perhepäivähoitajaa.

Yksityistä päivähoitopaikkaa haetaan suoraan halutusta hoitopaikasta. Palveluntuottaja päättää sekä lasten valinnasta että päivähoitomaksusta.

Lappeenrannan kaupunki on tehnyt ostopalvelusopimuksen hoitopaikoista yksityisten päiväkotien kanssa (Omenapuu, Steiner, Tirikka ja Touhula Liikuntapäiväkoti). Touhula Liikuntapäiväkodin avautumisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Ostopalvelupaikkaa haetaan kunnallisen päivähoidon hakemuslomakkeella. Hakemukset palautetaan ostopalveluohjaajalle, joka tekee myös hoitopaikkapäätökset.
Päivähoidosta peritään kunnallisen palvelun päivähoitomaksu ja toiminta on kunnalliseen päivähoitoon verrattavaa.

Lisätietoja päivähoidon ostopalveluista saa ostopalveluohjaaja Anu Lindgreniltä, puh. 040 5234 524, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta