Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusVarhaiskasvatusVarhaiskasvatuksen vastuualue
Valitse taso

Varhaiskasvatuksen vastuualue

Snellmanin päiväkoti.jpg

Varhaiskasvatuksesta vastaa Lappeenrannassa kasvatus- ja opetuslautakunta. Varhaiskasvatuksen vastuualue huolehtii siitä, että lasten lakisääteistä päivähoitoa ja esiopetusta on saatavissa kunnan järjestämänä ja valvomana siinä laajuudessa ja sellaisin toimintamuodoin, kuin Lappeenrannassa esiintyvä tarve edellyttää. Päivähoito toimii lasten ja lapsiperheiden yksilöllisiä tarpeita kunnioittaen, huomioiden perheiden tasapuolisen kohtelun.

Lappeenrannan varhaiskasvatuksen arvot

Jokaisen lapsen lapsuutta arvostetaan, lasta suojellaan ja turvataan lapselle hyvät kasvuolosuhteet.

Varhaiskasvatuksen visio Lappeenrannassa

Hyvinvoivat ja oppimisesta iloitsevat lapset etenevät omalla oppimisen valtatiellä lapsuutta vaalivassa ja kasvua tukevassa turvallisessa varhaiskasvatusympäristössä. Perheet saavat muuttuvia tarpeitansa vastaavat päivähoitopalvelut. Vanhemmat ja ammattitaitoinen henkilökunta yhdistävät jaetun kasvatustehtävän vanhempien ensisijaista kasvatusvastuuta kunnioittaen.

Suurimman osan päivähoitopalveluista kaupunki tuottaa itse, mutta kunnallisen päivähoidon rinnalle on kehittynyt myös monipuolinen yksityinen päivähoito, jota kaupunki tukee taloudellisesti.

Laatutyö on päivähoidossa pitkällä. Tähän laadun kehittämiseen varhaiskasvatuksen henkilöstö kutsuu mukaan kaikki lappeenrantalaiset. 

Päivi Virkki
varhaiskasvatusjohtaja
puh. 040 506 7309
sähköposti:etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi