Etusivu Kartat ja liikennePaikallisliikenne

Paikallisliikenne


Siirry sähköiseen aikataulu- ja reittihakuun alla olevasta linkistä:

bussit.lappeenranta.fi

Uusi Digitransit reittiopas-palvelu on avattu pilottikäyttöön Lappeenrannassa.

lappeenranta.digitransit.fi

lpr_bussikartta_metro_100117_FIN_700px.png

 

Paikallisliikenne kattaa kaupunkialueella ajettavat linjat, joiden linjanumerot ovat 1-10, 12 ja 47. Kaupunki toimii tässä palvelun tilaajana ja suunnittelijana. Sopimuskaudella 2014-2020 kilpailutuksen on voittanut ja liikennöitsijänä toimii kaikilla linjoilla Autolinjat Oy (Savonlinja). Paikallisliikenteessä on käytössä Waltti lippu- ja maksujärjestelmä, sekä esimerkiksi ulkopuolisten toimittajien mobiililiput.

Lappeenrannassa kaikille avoimesta joukkoliikenteestä vastaa Elinvoiman ja Kaupunkikehityksen toimiala / Kadut ja ympäristö:

Lappeenrannan kaupungintalo
Villimiehenkatu 1, PL 38
53101 Lappeenranta
Puhelin (05) 6161

Kysymyksissä ja palautteessa ota yhteyttä

Liitteet:

Paikallisliikenteen vuosiraportti 2016
Asiakaskysely 2015
Asiakaskysely 2016
Joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2020

 

Tiedotteet


15.2 alkaen busseissa voi maksaa pankki- ja luottokortilla Waltti-kortin lisälatauksen.

 

Paikallisliikenteen arvokorttimaksaminen nopeutuu

Lappeenrannan paikallisliikenteessä maksupäätteet vaihtuvat huhtikuussa, jonka jälkeen arvolipulla matkustava voi hyödyntää arvolipun oletusvyöhyketietoa. Tavoitteena on, että varsinkin paikallisliikenteessä maksutapahtuman vaatima aika lyhenee ja matkanteko nopeutuu.

Jos kortille on määritelty oletusmatkaksi Lappeenrannan paikallisliikennealue (vyöhyke A) ja teet matkan vyöhykkeen A sisällä, voit leimata arvolippusi suoraan koskettamalla kortilla maksupäätteen keltaista lukijaa samalla tavoin kuin kausilipullakin.

Oletusmatkan voi valita netissä vain uutta korttia tilatessa, eli käytössä olevan kortin oletusmatkan muutos voidaan tehdä ainoastaan palvelupisteessä (Winkki, Aalef ja Joutsenon kirjasto).

Jos matkustat arvolipulla oletusvyöhykkeestä poikkeavan matkan tai muualla kuin Lappeenrannan alueella, ilmoita kuljettajalle mistä mihin olet matkustamassa ennen kortin leimausta, jotta hän osaa veloittaa oikean vyöhykemäärän kortiltasi.

Paikallisliikennealueen lisäksi oletusvyöhykeominaisuus otetaan käyttöön myös Autolinjat Oy:n Lappeenrannan lähiliikenteen Waltti-vuoroilla, kuten Imatra-Joutseno-Lappeenranta linja 100.